Het Nederlands Warmtepompen congres 2019
  • Home
  • Aanmelden
  • Programma
    • Programma
    • Sprekers
    • Parallelsessies
  • Partners
  • Locatie
  • Informatie
  • WP Innovatieroute
Het Nederlands Warmtepompen congres 2019
Het Nederlands Warmtepompen congres 2019
  • Home
  • Aanmelden
  • Programma
    • Programma
    • Sprekers
    • Parallelsessies
  • Partners
  • Locatie
  • Informatie
  • WP Innovatieroute

Keuzesessies


 

1.1 Verduurzaming bestaande woning: een integraal proces
De verduurzaming van een bestaande woning is een integraal proces, waarbij de inpassing van een warmtepomp één onderdeel vormt in een reeks van maatregelen. Om deze maatregelen - denk behalve aan plaatsing van een warmtepomp aan zaken zoals dakisolatie, hr-glas en zonnepanelen - logisch op elkaar te laten volgen en geld te besparen, is het verstandig om uit te gaan van een meerjarenplan en waar mogelijk ingrepen op 'natuurlijke momenten' uit te voeren. 

Is het bijvoorbeeld verstandig om nu al met dakisolatie aan de slag te gaan, of kun je beter een paar jaar wachten? In zijn presentatie gaat Otto Pasker in op deze afwegingen, aan de hand van (praktijk)voorbeelden van goede en minder goede keuzes. 

Spreker: Otto Pasker, Directeur - Duinwijck 
 

1.2. Project Case: Nom renovatie zes rijtjeswoningen

Tijdens deze presentatie wordt u meegenomen in de renovatie van zes huurwoningen in de Bloemenbuurt in Sommelsdijk. Het unieke aan dit project is dat er een speciale module ontwikkeld is waar de water/water warmtepomp en ventilatie met warmteterugwinning prefab geplaatst kan worden. Deze module wordt buiten de woning naast de voordeur geplaatst, waardoor geen extra ruimte benodigd is in de woning. Dit maakt de klimaatinstallatie makkelijk service-baar, omdat de bewoners niet thuis hoeven te zijn. Benieuwd naar deze slimme oplossing voor NOM renovatieprojecten? Of geïnteresseerd in de aanpak en keuzes die gemaakt zijn in dit project? Meld u dan nu aan voor deze parallelsessie. 

Spreker: Erik Groenewoud, Project adviseur - Itho Daalderop & Bart Deetman, Projectleider NOM renovaties - Hazenberg Bouw 

 

1.3 Warmtepompen in 1x goed! 

Tijdens deze parallelsessie komt u meer te weten over het belang van persoons-en bedrijfscertificering voor het adviseren, leveren, installeren en onderhouden van warmtepompen. 

Spreker: Wim den Boer, Directeur - STEK

 

1.4 Uitdagingen en oplossingen voor bestaande woningbouw 

In deze parallelsessie gaat Jeroen Peeters in op uitdagingen bij de verduurzaming van bestaande woningen: wat zijn de valkuilen, en belangrijker: welke oplossingen zijn voorhanden? Het gaat hierbij dan zowel om de individuele huiseigenaar, als om de woningen van woningcorporaties. Daarbij gaat Peeters onder andere in op de hybride monobloc oplossing. Dit is een compacte warmtepomp die speciaal voor de Nederlandse markt is ontwikkeld en eenvoudig kan worden geïnstalleerd zonder F-gassencertificaat. Uiteraard komt dan ook het geluidselement als snel op de radar..    

Spreker: Jeroen Peeters, Manager heating - Daikin 

 

2.1 Energietransitie is kennistransitie 

Corporaties staan voor de opgaaf hun bezit te verduurzamen; in Nederland gaat het om maar liefst 2,25 miljoen sociale huurwoningen. Hiervoor zijn vele scenario's mogelijk, van all-electric tot (de-)centrale warmtelevering, als invulling op het klimaatakkoord in Parijs. Duidelijk is dat deze opgave niet gerealiseerd kan worden zonder duurzame partnerships waarbinnen partijen bereid én in staat zijn kennis toe te voegen en te delen.

In deze sessie delen woningcorporatie Portaal en Nathan, specialist in duurzame klimaattechniek de eerste ervaringen en gaan graag met u in debat over de grote opgave van de energietransitie. Hoe gaan we om met bewonersbehoefte, investeringen, rollen en wat kan techniek?

Spreker: Mark Peterse, Programmamanager Duurzaamheid - Portaal en Roelof Vallinga , Senior Advisor - Nathan

 

2.2 Project Case:182 galerijwoningen Hoog Lindoduin 

Tijdens deze presentatie wordt u meegenomen in de renovatie van Hoog Lindoduin; een complex bestaande uit 182 galerijwoningen die in 1965 gebouwd zijn. Woningcorporatie Vestia heeft met dit complex de ambitie om verder te gaan dan energielabel B, namelijk het opleveren van compleet CO₂-neutrale woningen. En dat in een veertien verdiepingen tellend flatgebouw. Samen met bouwer BAM Wonen en warmtepompontwikkelaar Itho Daalderop is gekozen voor het toepassen van 182 individuele warmtepompen, aangesloten op 60 bodemlussen van 240 meter diepte. Hoe zij dit hebben gerealiseerd en tegen welke uitdagingen zijn aanliepen wordt u verteld tijdens deze parallelsessie. 

Spreker: Sander Zuidgeest, Manager Partnerontwikkeling Duurzaamheid - Itho Daalderop

 

2.3 Warmtepomp voor de Nederlandse situatie

De huidige lucht/water-wamtepompen hebben specifiek voor de Nederlandse markt een aantal nadelen. Het project High Performance Little Air Unit Natural Charge Heatpump (HP-Launch) is gericht op het opheffen van deze nadelen, zodat de Nederlandse markt voor lucht/water-warmtepompen sneller kan groeien. Geert Doornbos, nauw betrokken bij de ontwikkeling van deze warmtepomp, geeft in zijn presentatie uitleg over het project.  

Spreker: Geert Doornbos - Transfer Works, HP Launch

 

 

Het Nederlands Warmtepompen congres 2019

Het Nederlands Warmtepompen congres 2019Registratiewebsite voor Het Nederlands Warmtepompen congres 2019

Syreeta Hirschfeldevents@vakmedianet.nl

Syreeta Hirschfeldevents@vakmedianet.nlhttps://www.nederlandswarmtepompcongres.nl/109494

2019-10-09

2019-10-09

OfflineEventAttendanceMode

EventScheduled

Het Nederlands Warmtepompen congres 2019Het Nederlands Warmtepompen congres 20190.00EUROnlineOnly2019-01-01T00:00:00Z

Brabanthallen Brabanthallen Diezekade 2 5222 AK 's-Hertogenbosch Nederland

Organisatie
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 


Partners
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Brabanthallen

Tijdens Vakbeurs Energie
Diezekade 2,
5222 AK 's-Hertogenbosch

Meer info?

Ageeth Luisman
events@vakmedianet.nl
Tel: 088 - 58 40 813

Sponsoring en/of lezing?

Richard van Dijk
richardvandijk@vakmedianet.nl
Tel: 06- 33 031 474

 

Vakmedianet. Auteursrecht voorbehouden.
Op gebruik van deze site zijn de volgende voorwaarden van toepassing: Gebruiksvoorwaarden, Disclaimer en Privacy Statement
Vakmedianet logo​