Andy van den Dobbelsteen

Hoogleraar Climate Design & Sustainability

Andy van den Dobbelsteen is hoogleraar Climate Design & Sustainability en afdelingsvoorzitter van Architectural Engineering + Technology. Hij heeft in zijn lange loopbaan bij de TU Delft veel onderzoeksprojecten geleid en uitgevoerd. Daarnaast nam hij deel aan verschillende commisies en jury's en heeft veel gepubliceerd en gepresenteerd binnen en buiten de universitaire wereld, op zowel nationaal als internationaal niveau. 

Aise de Groot

Sales en Business Improvement, BeSalesWise

Aise is sales-en communicatie trainer, gespreksleider en adviseur. Met ruim 20 jaar commerciële en operationele b2b management ervaring kent hij het sales vak door en door. Afgestemd op de dynamiek van uw business, integreert hij zijn er ervaringen  in de trainingen die hij geeft en evenementen die hij leidt. Om als gespreksleider uw bijeenkomst soepel te laten verlopen, neemt Aise de nodige (internationale) business management ervaring mee. Hij begrijpt de setting, verbindt en betrekt mensen op interactieve wijze en schakelt gemakkelijk tussen Engels, Duits en Nederlands. 

Harm Valk

Senior adviseur/ partner Nieman Raadgevende Ingenieurs

Naast senior adviseur bij Nieman Groep is Harm Valk ook voorzitter van norm(sub)commisie Energieprestatie (EPG) bij NEN. In zijn advieswerk stelt hij 'kwaliteit' en 'integraliteit' centraal, op weg naar een fossielvrije en circulaire gebouwde omgeving met comfortabele en gezonde gebouwen. Dat betekent over de grenzen van zijn eigen vakgebied heen kijken en om te komen tot nieuwe inzichten en oplossingen. Daarbij altijd een open oog voor innovatieve oplossing aan de ene kant, en het realiteitsgehalte aan anderzijds.

 

Meindert Smallenbroek

Directeur Warmte & Ondergrond Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Meindert Smallenbroek is al bijna 25 jaar Rijksambtenaar bij verschillende Haagse ministeries. Hij is zes jaar directeur Bouwen geweest bij het ministerie van VROM en daarna BZK, en nu is bijna drie jaar directeur Energie & Omgeving bij het minsterie van Economische Zaken en Klimaat. 

 

Arnold Mulder

Sector Banker Energy, ABN AMRO

Arnold Mulder promoveerde als econoom op onderzoek naar het Europese CO2-handelssysteem, en is binnen de afdeling 'Sector Advisory' van ABN AMRO verantwoordelijk voor de Sector Energie. Vanuit die achtergrond spreekt en schrijft Mulder als Sector Banker Energie over de financiering van de energietransitie.